Guide

Fra oliefyr til CO2-neutral opvarmning

Repræsentant smiler
  1. Vurdering af varmeanlæg
    Det er vigtigt du starter med vurderer dit nuværende varmeanlæg. Er det gammelt, slidt, ineffektivt eller andet?
    Hvad er omkostningerne ved oliefyret og hvor stort er dit årlige energiforbrug.

  2. Hvilke muligheder har du?
    Kig også på hvad der er muligt i dit område. Er der lagt fjernvarme ud eller skal der kigges på en varmepumpe. Måske en træpillekedel er svaret?
    Der er overvejelser i forhold til etableringsomkostninger, driftsomkostninger og omkostninger i forhold til energiforbruget der skal foretages. Hvad er der af fordele og ulemper ved forskellige løsninger?

  3. Budget og omkostninger
    Indhent overslagspriser på etablering af den valgte løsning og få lagt et budget over hvad omkostningerne er ved etablering, drift og forbrug. Det er en god ide at konsultere professionelle håndværkere og varme-/energikonsulenter for at finde ud af om din valgte løsning er den bedste for din bygning og om der skulle være behov for ombygninger eller renoveringer der også skal budgetteres med.

  4. Planlæg installation
    Nu du skal i gang med selve arbejdet er det vigtigt at hyre professionelle håndværkere så gældende regler og standarder overholdes. Det kan også være en ide at overveje at hyre en professionel til at føre tilsyn med arbejdet, hvis du ikke selv følger dig komfortabel med at skulle have styr på projektet.

  5. Efter installation
    Når projektet er afsluttet, er det tid til at få afmeldt det det årlige serviceeftersyn, samt evt. leverancer af olie, gas eller anden brændsel.
    I tilfælde af oliefyr er det vigtigt at få tømt, fjernet og afmeldt olietanken efter gældende regler.

Efterarbejdet
Det kan være nødvendigt at få opdateret sit energimærke, så resultatet af udskiftningen kommer til at fremstå korrekt. Er du administrator af en ejendomsportfølje er det vigtigt at få opdateret energimærket så det nye resultat kan blive afrapporteret.

Her er en syv-punkts huskeliste for at hjælpe dig med en problemfri overgang:

  1. Evaluér dit nuværende system
    Start med at vurdere dit nuværende oliefyrsystem. Hvordan fungerer det? Er det ved at være forældet eller ineffektivt? Undersøg også dit energiforbrug og de årlige omkostninger ved oliefyret.
  2. Udforskning af alternativer
    Undersøg de tilgængelige alternativer, herunder varmepumper og fjernvarme. Sammenlign fordele, ulemper og omkostninger ved hver løsning for at afgøre, hvad der passer bedst til dine behov og budget.
  3. Konsulter eksperter
    Konsulter professionelle varme- og energikonsulenter for at få vejledning og rådgivning om, hvilken løsning der er bedst for dit hjem. De kan hjælpe med at vurdere din boligs størrelse, isolering, og varmebehov for at anbefale den mest effektive løsning.
  4. Budgettering
    Lav en detaljeret budgetplan for konverteringsprocessen, herunder omkostninger til selve installationen, nødvendige ombygninger eller opgraderinger i hjemmet samt løbende drifts- og vedligeholdelsesomkostninger.
  5. Installation og ombygning
    Når du har besluttet dig for en løsning, planlæg installationen og eventuelle nødvendige ombygninger i hjemmet. Sørg for at hyre erfarne og kvalificerede håndværkere til at udføre arbejdet og overholde alle gældende bygnings- og sikkerhedsstandarder.
  6. Afbestilling af oliefyrservice
    Når det nye opvarmningssystem er installeret og klar til brug, skal du sørge for at afbryde din aftale med leverandøren af oliefyrsservice og tømme eller afmelde olietanken på en sikker og lovlig måde.
  7. Opdatér data i Energy Projects for præcis afrapportering
    Opdater Når projekter er fuldført, bør data om det nye anlæg loades ind i Energy Projects, så du får overblik over de realiserede besparelser til gavn for de opostillede KPI’er og ESG.

Få en times rådgivning om konvertering af  kedler

Vores erfarne energirådgivere hjælper dig i gang og kan give dig gode råd og erfaringer med på vejen. 
Kontakt os for aftale om energirådgivning eller en helt uforpligtende snak.

Brug for et godt råd?

Kontakt os for en uforpligtende snak

Jacob Nørgaard Hansen

Jacob Rahbek Bach