Love, regler og præciseringer

Hvad er supplerende varmeforsyning?

Vi har herunder forsøgt at opstille reglerne for indregning af supplerende varmeforsyninger, med primær fokus på brændeovne og el-opvarmning.

 

  • I rum med elvarme og brændeovn, skal brændeovnen indgå med 15% af det beregnede energibehov for rummet. Dette gælder også ved kombination med luft/luft-varmepumper. Man kan med andre ord ikke undlade at indregne brændeovnen i rum kombineret med luft/luft-varmepumpe.

 

  • I rum med kun brændeovn må brændeovnen medregnes som 100% for det rum den er placeret i. Udgør rummet 50 m2 af en bygning på 180 m2, sættes andelen således til 0,28.

 

  • I rum med centralvarme og brændeovn, må brændeovnen ikke medregnes. Bemærk dog at brændeovn fortsat indregnes i bygninger med centralvarme, hvis brændeovnen er placeret i rum, hvor der ikke er indlagt centralvarme. Fokus ligger her på rum-niveau, og ikke på bygnings-niveau.

 

  • Hvis der er installeret ventilator- eller kanalsystem, der flytter luften fra rummet med ovn til andre rum uden anden varmekilde, så kan opstillingsrummet og de rum der forsynes herfra regnes som opvarmet af brændeovnen. Husk at foretage en faglig vurdering, der lægges til grund for det endelige valg iht. håndbogens regler.

 

  • Hvis brændeovn er registreret som den primære varmekilde i bygningen, skal rum uden varmekilde registreres som el-opvarmede rum - også selvom der ikke er el-radiatorer i rummet.

 

  • Hvis brændeovnen er ældre end den 1. januar 2003 skal der stilles forslag om enten nedrivning eller udskiftning til nyere model.

Fandt du ikke dit svar?

Så kontakt os på 7022 9310 eller support@nrgisystems.dk.

Jacob Nørgaard Hansen

Asbjørn Olsen